Кам’янець-Подільська фортеця у Minecraft / скріншот

У зв'язку з пандемією коронавірусу український музичний фестиваль Respublica відбувся у грі Minecraft. Потрапити на захід могли всі охочі.

Як повідомили організатори, учасники отримали насичену фестивальну програму. Вони могли послухати "наживо" трансляцію фестивалю Respublica FEST 2020, досліджувати відтворену у грі Кам’янець-Подільську фортецю XIV століття, а також створювати власні монументи чи інсталяції навколо фортеці.

Сцена онлайн-фестивалю Respublika / скріншот

Серед інших розваг були різноманітні завдання. Учасники могли отримати близько 30 невеликих квестів від організаторів фестивалю або представників некомерційних організацій та благодійних фондів. Серед учасників, які пройшли квести організатори розіграють кілька подарунків.

Відео дня

Щоб влаштувати фестиваль, організатори відтворили в Minecraft усі відомі місця Кам’янець-Подільської фортеці, а саме:

  • Катівню;
  • Гончарню;
  • Нову частину замку;
  • Міст та річку;
  • Гримерки та наметове містечко фестивалю;
Наметове містечко онлайн-фестивалю / скріншот

Також на локації онлайн-фесту можна було постріляти з лука, прибрати віртуальне сміття з фортеці та засадити ліс деревами.

Фестиваль проходив з 25 по 27 вересня, однак організатори запевняють, що у Minecraft захід й досі можуть відвідати усі охочі. Щовечора гравці можуть зайти на сервер фестивалю, дослідити фортецю та послухати улюблені гурти біля головної сцени.

Minecraft

Minecraft – це комп'ютерна гра в жанрі пісочниці з елементами виживання, де користувачі можуть проявляти свої творчі навички, будувати будинки та навіть цілі міста. Завдяки своєму унікальному геймплею Minecraft отримав велику популярність не лише серед геймерів, але й серед неігрового співтовариства.

У Minecraft вже неодноразово проводилися музичні заходи. Наприклад, навесні 2020 року у грі пройшов віртуальний фестиваль NetherMeant. У заході взяли участь 17 рок-гуртів, серед яких були American Football, Anamanaguchi, Drive45, Baths та інші виконавці.