Valve представила сімейні групи в Steam: як увімкнути

Компанія Valve оголосила про важливу зміну в програмі сімейного доступу Steam. Тепер користувачі ігрового сервісу можуть вступати в групи до 6-ти гравців і автоматично ділиться своєю бібліотекою ігор з іншими.

Фактично, сімейні групи в Steam приходять на зміну старій функції Family Sharing. Якщо раніше користувачі могли входити у свій акаунт на іншому ПК і ділитися своєю бібліотекою на 10 пристроях, то тепер є опція створити сімейну групу і запросити в неї до п'яти гравців. Входити у свій акаунт на іншому ПК при цьому не потрібно.

Користувачі сімейної групи можуть одночасно запускати ігри з пов'язаних бібліотек, навіть якщо вони в цей час теж у щось грають. Однак є нюанс: якщо в об'єднаній бібліотеці є тільки одна придбана копія гри, наприклад, Baldurs Gate 3, то одночасно в цей тайтл може грати тільки одна людина. А якщо ви збираєте партію для коопа, то кожному гравцеві доведеться купувати окрему копію.

Відео дня

Ще декілька важливих моментів – усі учасники "сім'ї" мають бути з однієї країни. А приєднатися до іншої групи можна лише через рік з моменту вступу в попередню.

Поки функція тестується, проте випробувати нововведення можна вже зараз. Для цього:

  1. Відкрийте додаток Steam на комп'ютері.
  2. У "Налаштуваннях" перейдіть у розділ "Інтерфейс" і відкрийте меню "Участь у бета-тестуванні клієнта Steam".
  3. У меню, що з'явився, виберіть пункт Steam Family Beta і перезапустіть клієнт.
  4. Щоб створити або вступити в "сім'ю", натисніть на свій нікнейм у верхньому меню і виберіть "Про акаунт" → "Управління сімейними групами".

Steam отримав важливий апдейт – ділитися своїми іграми з друзями стало простіше

Раніше в Steam стартував весняний розпродаж. Акція зі знижками на сотні тайтлів, зокрема на цілі франшизи, триватиме до 21 березня. Також щодня можна отримувати безкоштовні наклейки.

А в EGS безкоштовно роздають Deus Ex: Mankind Divided, яка є однією з найпопулярніших ігор у жанрі кіберпанк і рольових ігор. Роздача триватиме до вечора 21 березня.

Вас також можуть зацікавити новини: