Українська команда NAVI перемогла в головному турнірі з CS: GO / фото AFK Gaming

На минулих вихідних відбувся фінал PGL Major Stockholm 2021 — головного турніру з Counter-Strike: Global Offensive. Його виграла українська команда Natus Vincere (NAVI), яка зуміла обійти G2 Esports з рахунком 2:0.

Як сказано на офіційному сайті організації, Олександра s1mple Костильова визнали найкращим кіберспортсменом на турнірі. Разом з ним в команді виступали Валерій B1t Ваховський, Денис electronic Шаріпов, Ілля Perfecto Залуцький і капітан Кирило Boombl4 Михайлов. Варто відзначити, що останні три гравці — це росіяни, хоча сама організація Navi українська.

Статистика s1mple / фото NAVI

У фінальному поєдинку колектив зіткнувся з G2 Esports. Перший матч розгортався на карті Ancient, і Natus Vincere перемогла в ньому з рахунком 16:11. А в другому поєдинку локацією для боїв була обрана Nuke, і тут виграти виявилося важче. Тільки після 41 раунду NAVI вдалося записати очко на свою користь і стати переможцем турніру.

Відео дня

Детальніше про PGL Major Stockholm 2021

  • Це головне кіберспортивне змагання з CS:GO за рік. Минулий раз воно проводилося ще в 2019-му через пандемію коронавірусу.
  • За перемогу Natus Vincere заробила $1 мільйон. Це набагато менше, ніж розігрується на змаганнях з Dota 2 і League of Legends.