У комп'ютерах у половини "танкістів" стоять чотирьохядерні процесори / фото wargaming.net

Розробники командної онлайн-гри World of Tanks провели дослідження і розповіли, на яких комп'ютерах найчастіше грають українські "танкісти".

Згідно з даними Wargaming, в Україні 8 мільйонів гравців World of Tanks. Розробники вивчили дані про ігрове обладнання всіх українських "танкістів" за період в один місяць, які автоматично зчитуються при вході у гру, і проаналізували їх за основними параметрами: часу реєстрації і рівнем навичок у грі, а також визначили найпоширеніші і рідкісні екземпляри "заліза".

  • Двоє з трьох гравців в World of Tanks воліють грати на стаціонарних ПК.
  • Кожен третій український "танкіст" грає в WoT на ноутбуці.

Середньостатистичні параметри комп'ютера українського гравця у World of Tanks виглядають наступним чином:

Відео дня
  • 8 ГБ оперативної пам'яті;
  • 2 ГБ відеопам'яті;
  • Роздільна здатність екрану 1920 на 1080;
  • Середнє значення пінгу — 47.

При цьому серед вітчизняних користувачів є й рекордсмени. Так майже 6 тисяч "танкістів" з України грають в WoT на ПК з об'ємом оперативної пам'яті 64 ГБ, а в ще у одного геймера в комп'ютері встановлено 256 ГБ ОЗУ.

У 45% гравців у Wolrd of Tanks є кішка / фото wargaming.net

На комп'ютерах українців, які грають у World of Tanks, використовується понад 1900 різних процесорів. Близько 51% аудиторії користується чотирьохядерними процесорами. Найпопулярнішими моделями стали:

  • AMD Athlon(TM) II X2 250 Processor;
  • Intel(R) Core(TM) i5-8300H CPU @ 2.30GHz.

Велика частина гравців в Україні використовують різні відеокарти виробництва компанії NVIDIA — 59%.

Найпопулярнішою операційною системою стала Windows 10. Її використовує 61% гравців. На другому місці Windows 7, а на третьому — Windows 8.1. У Wargaming відзначають, що серед українських геймерів і є один любитель "старовини", який продовжує сидіти на Windows 2000.

На чому грають "новачки" і "ветерани" / фото wargaming.net

Близько 60% вітчизняних "танкістів" вибирають стандартні налаштування, які дають підвищення продуктивності внаслідок зменшення деталізації графіки у грі. Також в компанії підкреслюють, що новачки, які прийшли у гру після 2019 року, за середніми параметрами своїх ПК практично не поступаються "ветеранам", зареєстрованим у грі до 2013 року. Обидві групи користувачів віддають перевагу стандартній графіці, а в їх ПК у середньому 8 ГБ оперативної пам'яті та 2 ГБ відеопам'яті.