Чиновник здійснив робочу поїздку в лікарні Житомира, Рівного та Сарн / фото: прес-служба Моз

Заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко в неділю, 1 березня, відвідав три госпітальні бази, які визначені для прийому пацієнтів із коронавірусною інфекцією.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, Ляшко здійснив робочу поїздку у лікарні Житомира, Рівного та Сарн.

Читайте такожСкалецька розповіла про ситуацію в Нових Санжарах

Відео дня

Він поспілкувався безпосередньо із лікарями, медсестрами, молодшим медичним персоналом.

«Під час візиту важливо було зрозуміти готовність лікарень, а найголовніше – готовність самого медичного персоналу. Це стосується як професійних навичок, так і морального духу. Медики готові надавати всю необхідну медичну допомогу пацієнтам із коронавірусною інфекцією. В разі потреби, медичні працівники вони готові працювати понаднормово. Всі співробітники добре поінформовані про те, що робити у випадку фіксації COVID-19», - наголосив заступник міністра.

За його словами, у цих трьох містах вже було проведено кілька навчань. Також медики розповіли, що відпрацювали механізми ще при пандемічному грипі, коли досить велика кількості хворих потребувала інтенсивної терапії.

У відомстві зазначили, що в лікарнях Житомира, Рівного та Сарн є інфекційні бокси, що виділені спеціально на випадок реєстрації або підозри COVID-19. На даний час вони порожні, однак готові в будь-яку хвилину приймати пацієнтів.

«Що будуть робити у разі необхідності проводити реанімаційні заходи знають у всіх трьох лікарнях. У Житомирській лікарні є відділення інтенсивної терапії, також є план на випадок, як та де надавати допомогу більшій кількості людей, які відділення переобладнувати. У Рівному до кінця наступного тижня буде повністю підготовлене відділення інтенсивної терапії в інфекційному відділені. Але якщо буде потреба надати допомогу вже зараз – пацієнтів для інтенсивної терапії готові приймати інші відділення», - додали в МОЗ і запевнили, що медична система України готова до фіксації випадку коронавірусної інфекції.

У відомстві нагадали, що в Україні є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, інфекційні бокси, 2 тисячі лікарів-інфекціоністів, 5 тисяч медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях.