МОЗ зараз займається питаннями вчасного забезпечення ліками людей, котрі хворі на ті чи інші захворювання / фото: УНІАН

Міністерство охорони здоров'я України займається питанням вчасного забезпечення хворих ліками, в тому числі дітей-епілептиків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожУ МОЗ надання стоматологічних послуг назвали грубим порушенням карантину

Відео дня

Міністр зазначив, що проблеми забезпечення хворих лікарськими засобами, які виробляються за кордоном, накопичувалися роками.

За його словами, МОЗ зараз займається питаннями вчасного забезпечення ліками людей, котрі хворі на ті чи інші захворювання. "Багато препаратів, які використовуються для лікування тої чи іншої хвороби, були не зареєстровані в Україні. І часто батьки, якщо ми говоримо про епілепсію, привозили ці ліки з-за кордону", - сказав Степанов.

"На сьогодні у нас, в Україні, 20 тис. дітей хворі на епілепсію. Ми займаємося зараз питаннями завозу (ліків), в тому числі по цій категорії пацієнтів, розмовляємо з нашими імпортерами, яка їм потрібна допомога від Міністерства охорони здоров'я для того, щоб забезпечити хворих цими ліками", - сказав Степанов.

"Є відповідні генерики, які виробляються нашими виробниками, які можуть бути альтернативою цим лікарським засобам", - заявив міністр.

Він запевнив, що відбувається робота по кожному конкретному випадку щодо забезпечення лікарськими засобами.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство охорони здоров'я України запускає інформаційну кампанію щодо здачі донорської крові в умовах карантину.