Фото: УНІАН

Як повідомили УНІАН у МОЗ, запит ґрунтуватиметься на стратегії реформування та посилення ефективності системи охорони здоров’я, покращенні якості та обсягу послуг, відповідно до новітніх міжнародних протоколів і кращих практик.

Читайте такожУ дитсадку Кривого Рогу у 3-річного малюка виявили відкриту форму туберкульозу

Необхідність перегляду викликана новими міжнародними зобов’язаннями та стратегічними змінами у підходах до організації та фінансування медичної допомоги в контексті реформи системи охорони здоров’я України.

Відео дня

Компліментарність програм міжнародної допомоги комплексній реформі сфери громадського здоров’я задля побудови стійкої та дієвої системи, здатної оперативно та адекватно реагувати на сучасні виклики - ключова умова забезпечення сталості відповіді на епідемії.

Міністерство охорони здоров’я України вітає та підтримує широке включення представників ключових спільнот, зацікавлених національних та міжнародних партнерів у процес розробки нового запиту від України до Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією на 2018-2020 роки та широке обговорення нагальних проблем реформи охорони здоров’я України в цілому.

Читайте такожХворі із закритими формами туберкульозу лікуватимуться вдома - МОЗ

У квітні 2016 року Правління Глобального фонду ухвалило Стратегію Фонду на період з 2017 по 2022 рік «Інвестиції в цілях повного зупинення епідемій», у якій визначено пріоритети в напрямку зміцнення систем охорони здоров'я.

Нагадаємо, що Глобальний фонд з 2003 року допомагає Україні фінансувати програми із протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Завдяки проектам Глобального фонду призупинено ріст смертності та понад 88 тисяч людей з ВІЛ отримали необхідне лікування. А всі обласні лабораторії забезпечили сучасним обладнанням для діагностики туберкульозу, а хворих на туберкульоз пацієнтів – необхідним лікуванням.