Учені встановили, що в процесі набуття нових знань чи навичок головний мозок навмисно стирає свіжу інформацію з пам`яті, повідомляється в статті дослідників, опублікованій в журналі Cell.

Дослідники вже багато років не можуть прийти до спільної думки, чому нові знання у більшості людей легко зникають з часом. Одні вважали, що причиною цьому - природна нестабільність свіжих спогадів, другі вважали, що це відбувається у міру надходження в мозок нової інформації.

Вчені з Лабораторії Колд Спрінг Харбор в США, під керівництвом професора І Чжуна (Yi Zhong), вперше показали, що процес стирання свіжої інформації в мозку активно протікає під впливом спеціального біохімічного процесу.

Відео дня

Автори дослідження вважають, що розуміння того, як відбувається втрата завченою інформації на рівні біологічних молекул, дозволить вченим зрозуміти яким чином влаштована пам`ять.

"Ми до цих пір точно не знаємо, як відбувається запам`ятовування інформації на клітинному і молекулярному рівнях: що утворюється і що стирається" - сказав Чжун.

Механізм, виявлений вченими на прикладі дрозофіл, може бути актуальним і для ссавців, у тому числі й людей.

www.rian.ru