“Жовтий” COVID-сертифікат буде доступний після першої дози вакцини \ фото УНІАН

 "Жовті"COVID-сертифікати, що свідчать про щеплення однією дозою вакцини, доступні в додатку "Дія" для користувачів смартфонів на Android.

Про це повідомляє Сервіс державних послуг "Дія".

"Жовтий" COVID-сертифікат буде доступний після першої дози вакцини та діятиме 120 днів", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Для того, щоб згенерувати сертифікат, необхідно оновити застосунок до останньої версії в Google Play, потім натиснути "Послуги" "COVID-сертифікати" "Отримати сертифікат".

Читайте такожФіктивний імунітет. Чому українці не бояться підробляти сертифікати вакцинації

"Підпишіть згоду на передання ваших даних Дія.Підписом. От і все! Коли Дія знайде інформацію щодо вашої вакцинації в реєстрах, то сертифікат одразу підтягнеться в застосунок", - зазначили в сервісі.

Як повідомляв УНІАН, 13 вересня Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови № 1236, що встановлює нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19.

Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат має дві опції (так звані "жовтий" або "зелений"). Так званий "жовтий" сертифікат має інформацію про перше щеплення, а "зелений" - про повний курс.

СOVID-сертифікати мають кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати на папері відповідного кольору не потрібно.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

МОЗ України