Після вакцинації від коронавірусу необхідно дотримуватися дистанції між людьми, порадив лікар / ілюстративне фото УНІАН

Після вакцинації від коронавірусу COVID-19 необхідно дотримуватися соціальної дистанції, оскільки щеплення не убезпечує від зараження.

Вакцинація впливає на перебіг коронавірусу, спрямована на те, щоб він був менш важким, поділився головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький у своєму Telegram-каналі.

За його словами, зараз дуже багато питань про те, чому після проходження вакцинації підтверджується наявність коронавірусу.

Відео дня

"У мене чомусь позитивний ПЛР-тест чи тест на антиген, а я вакцинувався чотири дні тому, як таке можливе? Все просто – ви заразились ковідом, але це не є внаслідок вакцинації, бо через вакцину вірус не передається. Просто під час вакцинації дотримуйтесь соціальної дистанції…", – додав медик.

Читайте такожЛікар попередив, яким містам України через COVID-19 скоро загрожує колапсРаніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я затвердило перелік медичних протипоказань та застережень до вакцинації від COVID-19.

Зокрема, у певних випадках людям з діагнозом тромбоз з тромбоцитопенією не можна щеплюватися препаратами на векторній основі, наприклад, вакциною АstraZeneca.

Вакцинація в Україні розпочалася 24 лютого. В нашій державі повністю вакциновані 7 217 383 особи.

Інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.