У міських лікарнях Харкова меншає місць для COVID-хворих / фото Суспільне

Медзаклади Харкова переповнені хворими на COVID-19, ліжка зі складів доставляють у холи та коридори.

Читайте такожВчений назвав причину різкого збільшення хворих на COVID-19 в Україні та світі

Наразі у лікарнях міста перебувають 811 людей із пневмонією, 667 з них мають підтверджений коронавірус. Про це розповіла заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, повідомляє "Суспільне".

Вона заявила, що у медзакладах Харкова заповненість увесь час 100%: одного пацієнта виписали, тут же на це ліжко поклали іншу людину. 

За словами Горбунової-Рубан, у міській лікарні №18, розрахованій на 50 ліжок, 7 жовтня перебуває 53 пацієнти. У розрахованій на 140 ліжок лікарні №13 на 7 жовтня 150 людей.

"Вони подіставали вже всі ліжка, які були приховані у приміщеннях складських. Ліжка стоять у коридорах, вони стоять у холах, де є місця", — сказала заступниця Харківського міського голови.

Ситуація з коронавірусом у Харкові та області: що відомо

  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків COVID-19 зареєстрована в Харківській області – 576, в тому числі місто Харків – 425, що може бути пов’язано з проведеним напередодні масового концерту до Дня вчителя. "Вчергове звертаюся до місцевої влади, до організаторів концерту: ці цифри вас не лякають кожного дня? Ви це точно бачите, яка у вас кількість ліжок, яка кожного дня заповнюється хворими на COVID-19?" - наголосив він.
  • 3 жовтня у Харкові на стадіоні ДЮСШ 5 відбувся концерт української співачки Олі Полякової до Дня працівників освіти, організований від імені «команди Харківського міського голови Геннадія Кернеса». Поліція відкрила провадження за фактом порушення карантинних вимог під час цього концерту. Захід відвідали близько 2 тис. людей.
  • 7 жовтня заступниця директора Харківської обласної інфекційної лікарні Валентина Маслова заявила, що у медзакладі вже немає куди класти пацієнтів, майже усі ліжкомісця зайняті - на ранок того дня було лише три вільних ліжка.