В Україні можуть заборонити косметику з мутагенами та канцерогенами / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров'я пропонує заборонити в Україні косметичну продукцію, у складі якої є мутагени і канцерогени.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила заступник міністра охорони здоров'я Ірина Микичак під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожЗеленський розповів, коли в Україні з'явиться вакцина від коронавірусу

Відео дня

За її словами, МОЗ розробило нову редакцію проекту постанови Кабінету міністрів про затвердження технічного регламенту на косметичну продукцію, і наполягає на виключенні зі складу цієї продукції мутагенних та канцерогенних речовин.

"Такий проект постанови дозволить гармонізувати технічне врегулювання щодо косметичної продукції в Україні з європейським законодавством. Він також дозволить усунути юридичні, адміністративні і технічні бар'єри у торгівлі з країнами Євросоюзу та виконувати зобов'язання України щодо імплементації положень законодавства ЄС до нашого національного законодавства", - пояснила заступник міністра.

За словами Микичак, на сайті МОЗ для громадського обговорення опубліковано проект розпорядження "Про схвалення конценпції державної цільової програми створення та розвитку внутрішнього виробництва високоякісних лікарських засобів для профілактики та лікування особливо небезпечних інфекційних та інших захворювань для забезпечення держпотреб України у 2020-2025 роках".

Вона закликала громадськість долучатися до обговорення проекту.