Секс-педагог назвала небезпечну розвагу серед підлітків / фото pixabay.com

Секстинг (обмін інтимними повідомленнями або фотографіями через електронні пристрої, - УНІАН.) – популярна розвага серед 12-17-річних. І батькам важливо навчити дітей правильно поводитися в мережі, щоб потім не вирішувати серйозні проблеми.

Про це "Сегодня" розповіла секс-педагог Юлія Ярмоленко. Вона каже, що згідно з дослідженнями, понад половина тих, хто отримував еротичні фото, ділилися ними з іншими людьми. Тому розмова про секстинг повинна відбутися приблизно в той момент, коли дитина отримує доступ в інтернет, зазначила секс-педагог.

При цьому Ярмоленко вказала на серйозну помилку, яку здійснюють дорослі.

Відео дня

Читайте такожПсихолог пояснила різницю між чоловічою і жіночою зрадою

"Вони кажуть: не можна надсилати свої відверті фото і відео. Замість: ніхто не має права просити чи вимагати від тебе яких-небудь зображень. Якщо таке відбувається, ти можеш скаржитися! Тут важливо змістити акцент. Тому що, якщо говоримо "не можна", ми позбавляємо дітей можливості звернутися по допомогу", – пояснює експерт.⠀

За її словами, дорослим важливо говорити з позиції турботи та підтримки: "Ти завжди можеш звернутися до нас по допомогу, якщо хтось буде тебе примушувати чи шантажувати. І навіть якщо ти припустишся помилки – ми на твоєму боці. Завжди допоможемо і підтримаємо".

Крім того, можете також додати в розмові зі старшими дітьми: "Ми не хочемо, щоб ви обмінювалися своїми ню-фото навіть з кимось, кому ви довіряєте. Стосунки можуть змінитися або ваш друг/подруга просто загубить телефон. Воно не варто такого ризику".

Також важливо сказати своїй дитині, що недобре просити кого-небудь надіслати вам оголені фотографії, тому що тоді ви ставите цю людину в жахливу ситуацію. Ніколи так не робіть.

Раніше психолог Наталя Підлісна назвала кілька найбільш поширених страхів, пов'язаних із сексом.