Хоча співробітники раділи флірту, коли він був від колег, начальство було не надто раде подібним взаєминам / pixabay.com

Вчені вивчили, як легкий флірт на робочому місці між співробітниками впливає на їхнє самопочуття.

Статтю про це дослідники опублікували у журналі Organizational Behavior and Human Decision Processes, передає Naked Science.

Дослідники проаналізували серію опитувань декількох сотень працівників різних груп з США, Канади та з Філіппін. Згідно з результатами, більшість співробітників ставилися до флірту серед службовців швидше позитивно.

Відео дня

Читайте такожНазвані інтернет-звички партнера, які дратують

У ході аналізу отриманих даних з'ясувалося, що флірт на робочому місці допомагає знімати стрес і безсоння. Під фліртом автори статті розуміють жарти, кокетство і компліменти. Вони прагнуть відмежувати такий стиль спілкування між колегами від домагань.

Основна ідея роботи полягає в тому, що політика "нульової терпимості", що проводиться для викорінення харасменту на робочому місці й необхідна, щоб виключити тиск начальства на підлеглих, нерелевантна щодо стосунків простих співробітників. У разі недоречного флірту зі сторони рівного за статусом, на думку команди дослідників, людина може ухилитися від нього.

Хоча співробітники раділи флірту, коли він був від колег, начальство було не надто раде подібним взаєминам, прагнучи обмежувати співробітників і часто виставляючи вкрай жорсткі рамки робочих взаємодій.

Результати дослідження вказують на те, що менеджери повинні шукати баланс, уникаючи надмірно обмежувальних політик щодо соціальної сексуальної поведінки, водночас не заохочуючи її й не беручи участь у ній самі.

Раніше експерти розкрили секрети успішного флірту.