Стало відомо, як заощадити на дитячих потребах \ фото ua.depositphotos.com

Більшість середньостатистичних молодих сімей іноді стикаються з матеріальними труднощами. Все стає ще складніше, коли у сім'ї з'являється дитина. Тому родині потрібно навчитися заощаджувати.

Є деякі секрети, які допоможуть новоспеченим батькам навчитися економити сімейний бюджет.

Економія на харчуванні. Найкраща економія на дитячому харчуванні – це грудне вигодовування на першому році життя. Так можна заощадити на молочних сумішах. Крім того, не доведеться витрачатися на соски та пляшечки, які коштують недешево, пише nashamama. По-друге, варто вивчити асортимент та ціни на молочні суміші в магазинах.

Відео дня

Крім цього, батькам треба заздалегідь приготуватися до періоду прикормів. Для цього краще закупити і заморозити якісні овочі, привезені від родичів-дачників. Також треба робити запаси продуктів, які можуть зіпсуватися.

Читайте такожСтало відомо, чого бояться і про що турбуються розлучені жінки

Економія на одязі. По-перше, не варто відмовлятися від дитячих речей, які пропонують друзі та родичі. Діти ростуть дуже швидко, і речі не встигають зноситися до того, як дитина з них виростає. 

По-друге, варто купувати речі на розпродажах у великих мережевих магазинах. Практичніше купувати дитячий одяг на розмір або два більше, тому що дитина доросте до них дуже скоро.

По-третє, не варто купувати дитині багато речей. Багато речей діти не встигають навіть одягнути по одному разу, і їх залишиться хіба що подарувати комусь із родичів та друзів.

Майте на увазі, що не треба замовляти одяг на малюків в інтернет-магазині, якщо на нього доведеться чекати більше місяця. В такому випадку дитина ризикує не влізти у свої обновки, тому що виросте швидше, ніж прийде замовлення.

Також не треба купувати багато ошатного одягу для немовлят. Такий одяг часто дуже незручний. Великий ризик, що після маленької сімейної фотосесії дитина більше жодного разу не одягне свої модні джинсики з сорочкою або витончене плаття.

Також варто звернути увагу на те, що гарний конверт на виписку з пологового будинку коштує дорого, але гуляти в ньому незручно. Краще витратити ці гроші на хороший комбінезон, в якому можна виписатися з пологового будинку та гуляти кілька місяців.

Економія на іграшках. Батькам варто вибирати зручні для дитини іграшки та не відмовлятися від старих. Можна запитати у друзів, колег та родичів, чи не продають вони дитячі іграшки, що залишилися від дітей, що підросли.

Не варто купувати багато іграшок. Грамотно розпорядіться тим, що маєте. Розкладіть іграшки в 2-3 коробки, одну видайте дитині, інші тимчасово приберіть. Раз на тиждень влаштовуйте зміну декорацій. Незабаром ви переконаєтеся, що нове це добре забуте старе.

Крім цього, можна мінятися іграшками з подругами, у яких теж ростуть малюки. Діти будуть раді різноманітності, чергова "зміна декорацій" допоможе заощадити не лише вам, а й вашим друзям.

Також можна робити іграшки самим. В інтернеті можна знайти безліч майстер-класів, як створити подарунок для малюка своїми руками з підручних засобів. До речі, діти люблять такі іграшки сильніше, ніж ті, які були куплені в магазині.

Вас також можуть зацікавити новини