У красивих жінок частіше народжуються дівчатка \ фото: ua.depositphotos.com

Дивовижне відкриття зробив доктор наук Сатоши Каназава з Лондонської школи економічних і політичних наук, вибравши для дослідження жінок, які ставали жертвами сімейного насильствам.

З’ясувалося, що дружини, які страждали від фізичного насилля, володіють дивовижною особливістю — вони частіше народжують хлопчиків.

Один з популярних постулатів еволюційної біології, свідчить, що пріоритетним для передачі у спадок стає та батьківська ознака, яка більше згодиться потомству для продовження роду. І ця ознака певною мірою впливає на вибір статі дитини. Якщо це чоловіча ознака — наприклад, агресивність, то більше шансів, що народитися хлопчик. А якщо це якість, що робить більш конкурентоспроможною жінку, то на світ з'явиться дівчинка.

Відео дня

Читайте такожНе розлади, а психотравми: сексолог пояснила, що таке німфоманія і фригідність

Які ж вигоди в сучасному суспільстві дає чоловікові підвищена агресивність? В сучасному суспільстві агресивність не надто великий плюс. Але раніше агресивні чоловіки ставали великими воїнами й вождями. Що давало їм можливість мати багато дружин, а отже — залишати велике потомство.

Щоб підтвердити цю теорію Каназава вивчив співвідношення статей серед дітей, які з’являлися на світ у гаремах. Характерна картина спостерігалася серед потомства найпліднішого батька в історії — другого правителя султана Марокко Мулай Ісмаїла (1645-1727). Це був один із найжорстокіших людей свого часу, за деякими оцінками він власноруч брав участь у стратах і тортурах 30 тис. осіб. В його гаремі налічувалося 500 наложниць і чотири офіційні дружини. В цілому жінки народили йому 888 дітей (ця цифра фігурує в книзі Рекордів Гіннеса) з них 548 були хлопчиками й 340 дівчатками.

Сатоші Каназава наводить дані іншого цікавого дослідження, в ході якого вивчалася доля 17 тис. немовлят жіночої статі, що з’явилися на світ у Великобританії в 1958 році. У віці 7 років, коли дівчатка пішли у перший клас, учителям було запропоновано оцінити зовнішність першокласниць на предмет миловидності. Пройшли роки й коли жінкам виповнилося 45 років, вчені попросили заповнити анкету, в якій треба було вказати стать і вік народжених у них дітей. У результаті з’ясувалося, що у дівчаток, які були визнані привабливими в 7-річному віці, ймовірність народження дитини жіночої статі збільшувалася на 26%.

Цей феномен пояснюється тим, що зовнішність помітно підвищує репродуктивний успіх у жінки та з точки зору еволюції саме ця якість більше потребує передачі у спадок. Отже, красиві жінки приречені частіше народжувати дівчаток, пише nashamama.

Вас також можуть зацікавити новини