Ознаки вагітності / фото ua.depositphotos.com

Визначення вагітності за першими ознаками є неточним, однак, якщо жінка планує вагітність і прислухається до свого тіла - дізнатися про вагітність вона зможе ще до того, як можна робити тест.

Читайте такожрадить Сексолог: топ-5 поз, які винна спробувати кожна пара (фото 18+)

Можна виділити два види ознак вагітності: явні та неявні.

Відео дня

До неявних відносяться, наприклад, сни про вагітність, часта і різка зміна настрою, втома, сонливість, апатія, збільшення природних виділень, вугрові висипання або сухість шкіри. Все це не є прямою ознакою вагітності і може спостерігатися в будь-який відрізок життя.

Ознаки вагітності

Затримка. Головним і найвідомішим симптомом того, що ви завагітніли, є відсутність менструального циклу. Якщо критичні дні за графіком не прийшли та запізнюються більше, ніж на 3 дні, то саме час бігти за тестом на вагітність.

Почастішання сечовипускання. Під час вагітності кровотік збільшується і це призводить до того, що нирки переробляють більше рідини, ніж зазвичай, що може викликати часте сечовипускання навіть на ранніх стадіях вагітності.

Ознаки вагітності / фото: ua.depositphotos.com

Ранкова нудота і блювота. Ранкова нудота і блювання звичайно розвиваються на 4-6 тижні вагітності. Насправді такі симптоми можуть виникати не тільки вранці, але і взагалі в будь-який час доби. Цей симптом характерний для перших 12 тижнів вагітності. Якщо вас часто нудить, то потрібно обов'язково стежити за тим, що ви п'єте достатньо води, щоб уникнути зневоднення організму.

Зміна стан грудей. До таких змін належать:

  • Збільшення грудей;
  • Збільшення сосків;
  • Зміна ареоли соска і навіть утворення невеликих горбів на ореолі;
  • Хворобливі відчуття і наливання грудей.

Всі ці ознаки найчастіше проявляються перед місячними, але також є і ознаками вагітності. Зазвичай перед місячними такий стан буває за 1-2 дні, а під час вагітності протягом тривалого часу.

Читайте такожЯк урізноманітнити секс в парі: топ-5 способів для найбільш сором'язливих (18+)

Болі внизу живота і в попереку. Такі болі говорять про можливу вагітність. Це пов'язано з безпосереднім формуванням плодового яйця і збільшенням матки.

Розлад шлунка і запори. Саміпо собі ці ознаки зовсім не показник успішного зачаття. Але є жінки, організм яких таким чином реагує на початок вагітності.

Підвищений кров'яний тиск і запаморочення. Найчастіше на ранніх термінах вагітності у жінок кров'яний тиск падає, що може викликати почуття запаморочення розширення судин головного мозку. Підвищений кров'яний тиск в перші 20 тижнів вагітності зазвичай означає, що є якісь проблеми зі здоров'ям, які відбуваються паралельно з вагітністю. Такий симптом міг бути непоміченим до вагітності, але міг і розвинутися в ході процесу. В таких випадках особливо важливо стежити за своїм тиском і проконсультуватися з лікарем.

Підвищення базальної температури тіла. Базальна температура тіла — це найнижче значення температури тіла, якого воно досягає під час спокою або сну. Визначається вона вимірюванням рано вранці температури за допомогою введення термометра в пряму кишку. Звичайна температура тіла може підвищуватися, особливо під час спеки або фізичної активності. Важливо споживати в таких випадках достатню кількість рідини. Переконайтеся, що вам не жарко спати.

Симптоми вагітності фото pixabay.com

Набряклість кінцівок. Найчастіше виникає на більш пізніх термінах вагітності, в основному ввечері після важкого дня. Однак бувають випадки, коли дана ознака виявляється і на ранніх термінах вагітності.

Збільшення кількості слини. Вагітним іноді здається, що рот постійно наповнений слиною, це пов'язано з збільшенням роботи слинних залоз. Рясне слиновиділення є цілком нормальним явищем для вагітної жінки. Тому не лякайтеся, скоро цей симптом зникне.

Симптоми вагітності фото pixabay.com

14 перших ознак вагітності до затримки місячних

Перші ознаки вагітності після місячних до передбачуваного початку нового циклу, коли повинна відбутися затримка, виражені слабо і залежать від індивідуальної реакції організму на новий стан. До симптомів, що вказує на нещодавнє зачаття, відносяться:

  • Легка тягне або колючий біль внизу живота.
  • Збільшення і болючість молочних залоз.
  • Зміна кількості піхвових виділень.
  • Прискорене сечовипускання.
  • Імплантаційна кровотеча.
  • Виразний прояв судинного малюнка на кінцівках, животі та грудях.
  • Підйом базальної температури.
  • Розлад травлення.
  • Посилене слиновиділення.
  • Втома, сонливість, швидка стомлюваність.
  • Відчуття тяжкості в тазової області.
  • Болі в попереку.
  • Головні болі.
  • Підвищення апетиту.