Не обов'язково мати спільні хобі та захоплення \ фото ua.depositphotos.com

У суспільстві існує думка, що дотримання певних правил допоможе зміцнити відносини і зробити союз непорушним. Але є деякі міфи, щодо того, як зробити подружнє життя щасливим.

Мати спільні хобі та захоплення - якщо пара проводить час удвох лише тому, що так потрібно, то сенсу у цьому буде замало. Не обов'язково мати спільні хобі та захоплення, важливо ставитися з розумінням до захоплень партнера. Не варто також змушувати обранця займатися тим самим, чим і ви, якщо йому це не подобається — це призведе до сварок і конфліктів у майбутньому, а не різні інтереси, як може здаватися.

Завжди бути разом. Відпочинок удвох добре для відносин і взаєморозуміння, але не варто забувати, що у кожного має бути особистий простір — відносини не повинні переростати у "невидимі ланцюги". Будь-якій людині часом приємно залишитись наодинці з собою, подумати і помріяти. Крім того, роздільний відпочинок викличе яскраві емоції — ви почнете нудьгувати, з'явиться бажання розповісти про отримані враження партнеру.

Відео дня

Читайте такожВчені назвали чоловічу рису характеру, яку найбільше цінують жінки

Ділитися думками і почуттями. Багато людей помиляються, вважаючи, що партнер зобов'язаний розповідати усі таємниці, секрети й думки. Але насправді це — посягання на особисту свободу, яке здатне спровокувати конфлікт. Необхідність усім ділитися зі своїм партнером може говорити як про невміння вибудовувати і дотримуватися особистих меж, так і про незавершену сепарацію від батьків, що надмірно піклуються — у будь-якому випадку, подібна поведінка вимагає опрацювання (самостійного або за допомогою фахівця). Важливо розуміти, що емоційно доросла людина несе відповідальність за власний психологічний стан, а також піклується про те, як будуть почуватися близькі для неї люди у тій чи іншій ситуації.

Ніколи не сваритися. Що потрібно зробити, щоб не сваритися? Так, існують пари, які майже ніколи не сваряться, проте не варто намагатися їх наслідувати. Швидше за все, у них просто немає приводів для сварок, оскільки вони давно пройшли важкий період "притирання". Або вони максимально спокійні люди, а крім того, цілком ймовірно, що вони не настільки близькі, щоб ситуація переходила у сварку. Важливо орієнтуватися лише на себе і думати про те, як буде краще для вашої пари. До того ж сварки та конфлікти — нормальна і часто необхідна (у розумних межах) частина взаємин, а тому не варто їх боятися та замовчувати негатив.

Щосили берегти кохання. За кохання можна й потрібно боротися, але лише спільними зусиллями. Якщо, наприклад, один із партнерів є полігамним і зраджує кожні вихідні, а другий про це знає і мовчить, щоб зберегти "кохання", то такий шлюб, швидше за все, призведе до психічних травм і емоційного вигоряння. Якщо вам некомфортно з людиною, ви відчуваєте, що у якусь мить перейшли на новий рівень і не поділяєте погляди свого партнера на життя, то чим швидше ви вийдете з цих відносин, тим швидше зможете зустріти справжнє кохання, пише  Ukr.Media.

Вас також можуть зацікавити новини