Жінки на підсвідомому рівні вибирають чоловіків з гарними генами \ фото pixabay.com

Дослідження показало, що жінки рідше обирають для побачень чоловіків, що мають кішок.

Читайте такожЧим старші, тим приємніші: як змінюються чоловіки на третьому десятку

Такого висновку дійшли соціологи Університету Колорадо, повідомляє medikforum з посиланням на CBS Boston. Американські соціологи вирішили з'ясувати, що крім зовнішності визначає вибір жінки в мобільному додатку для знайомств. Зазвичай в таких додатках фото симпатичних людей відправляють направо, а тих, хто не сподобався - наліво. Спостереження за цілою низкою жінок показали, що якщо на знімках були зображені чоловіки з кішками на руках, то їх значно частіше відправляли наліво - жінки не виявляли до них інтересу.

Відео дня

Як вважають автори дослідження, такі чоловіки сприймаються жінками менш маскулінними і твердими, більш невротичними, відкритими і менш бажаними, оскільки не відповідають традиційним гендерним уявленням. Коли жінкам під час експерименту показували знімок одного чоловіка без кішки, то 38% заявили, що пішли б з ним на побачення, а 37% навіть не виключали розвитку серйозних стосунків. Але коли той же самий чоловік з'явився на знімку з кішкою на руках, то кількість бажаючих з ним познайомитися в обох групах впала до 33%.

При цьому різко збільшилося число жінок, які абсолютно однозначно і ні при яких умовах не пішли б на побачення з таким чоловіком - з 9% до 14%. В експерименті взяли участь 708 дівчат у віці від 18 до 24 років. Його результати можна пояснити дуже живучими культурними стереотипами з приводу того, що являють собою кошатники і собачники. Жінки на підсвідомому рівні вибирають чоловіків з гарними генами, а значить, вони повинні бути більш маскулінним, жорсткими і відповідними всім іншим ґендерним стереотипам, що говорить про їхнє здоров'я, оскільки це здоров'я потрібно для народження потомства.