Бульйон дуже корисний для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Колагенові порошки і пробіотичні добавки нині дуже переоцінені, а кістковий бульйон, малина, квашена капуста і чай - навпаки недооцінені.

Першими в списку дієтолога Клер Сорлі йдуть колагенові порошки, призначені для підвищення еластичності шкіри, надання волоссю блиску і зміцнення кісток, пише New York Post. Фахівець зазначила, що її практика засвідчила, що клієнти отримують кращі результати в питанні стану волосся, шкіри, нігтів і суглобів, коли їдять цілісне харчове джерело колагену, а не порошкоподібну форму. Вона зазначила, що порошки "піддаються ретельній обробці, містять дивні, незвичні добавки і можуть сприяти газоутворенню і здуттю живота".

Замість цього Сорлі рекомендує кістковий бульйон - рідину, що містить колаген, приготовану з кісток тварин і сполучної тканини. Також недооцінена малина, яка "має пристойну кількість клітковини".

Відео дня

До переоціненого списку входять пробіотичні добавки, що допомагають поліпшити здоров'я кишківника й усунути проблеми з травленням.

"Якщо ми просто намагаємося отримати щоденну дозу пробіотиків, така їжа, як квашена капуста, є найкращим варіантом і часто містить більше штамів пробіотиків", - сказала вона.

"Не потрібно споживати багато - з квашеною капустою можна почати всього з однієї чайної ложки на день. Квашена капуста - це продукт, який міститиме пре- і пробіотики, до того ж цей продукт дуже доступний", - пояснила Сорлі.

Також дієтолог назвала трав'яний чай Sleepytime. "Ці трави не тільки допоможуть вам заснути, а й зберегти сон", - зазначила вона і додала, що до складу цього чаю входять ромашка, м'ята, лемонграс, квіти липи, листя ожини, квіти апельсина, глід і бутони троянд.

Інші новини про здорове харчування

Гастроентеролог і доктор медичних наук Вілл Булсевіч назвав продукти, які корисні для загального здоров'я, включно зі здоров'ям серця і кишечника. Також вони сприяють довголіттю.

Вас також можуть зацікавити новини: