Названа користь йогурту / фото pixabay.com

Здорова травна система є ключем до швидкого обміну речовин, стабільної ваги, запобігання ожирінню. Деякі прості продукти ефективно допомагають налагодити її роботу.

Читайте такожНазвано звичні продукти, поступово отруюють організм

Фахівцями у сфері здорового харчування були названі прості продукти, які допомагають поліпшити травлення, про це пише medikforum з посиланням на Food News. За їхніми словами, споживання даних продуктів здатне прискорювати метаболічні процеси.

Відео дня

Конкретно експерти радять їсти лимони. За їхніми словами, багаті необхідними поживними речовинами (кальцієм, калієм, вітаміном С, клітковиною) цитруси стимулюють очищення шлунково-кишкового тракту, регулюють рівень pH в організмі. Також прискоренню метаболізму сприяють електроліти лимонів. Для швидкого природного очищення вичавити лимон в чашку теплої води і випити її додатково до кави.

Куркума. Є натуральним засобом від таких проблем з травленням, як біль у животі, діарея, запори, втрата апетиту, кишкові гази, розлад і виразки шлунка. Спеція містить куркумін, активна рослинна сполука, яка виявляє потужні протизапальні властивості.

Кістковий бульйон. Просте блюдо легко засвоюється, до того ж допомагаючи кишечнику легко розщеплювати інші продукти. Це також чудове джерело білка і колагену, які допомагають зміцнити стінки шлунково-кишкового тракту для запобігання виразок, запалення.

Імбир. Може використовуватися для полегшення болю в шлунку, від нудоти. Його антиоксидантні властивості посилюють процеси очищення травного тракту, прискорюють травлення. Деякі люди жують сирий імбир, але також можна додавати шматочки імбиру в трав'яний чай.

М'ята. Проста рослина допомагає заспокоїти розлад шлунку, запобігти розладу, усунути надлишок газу, полегшити стан при печії.

Кориця. Містить антиоксиданти, що запобігають запаленню кишечника. Здатна знизити рівень вуглекислого газу в шлунку, що викликає кишкові гази. Сполуки кориці сповільнюють всмоктування вуглеводів у травному тракті, це перешкоджає сплескам цукру в крові.

Грецький йогурт. Є багатим джерелом пробіотиків – живих бактерій кишечника, що регулюють обмін речовин, які борються з хвороботворними мікроорганізмами. Брак корисних кишкових бактерій може зробити організм схильним до хронічних захворювань, аутоімунних захворювань, раку. Серед рослинних джерел пробіотиками особливо багаті кімчі, квашена капуста.

Сардини. Жирна риба є чудовим джерелом корисних для серця жирних кислот омега-3, які також покращують здоров'я кишечника. Працюючи разом з антиоксидантами, вони зменшують запалення кишечника, знижують ризик загальних розладів травлення, включаючи розлад шлунку, запори.

Банани. Не занадто солодкі плоди багаті клітковиною, сприяють активному травленню, навіть схудненню. Їхні волокна перешкоджають поглинанню надлишкової глюкози, яку організм зберігає у вигляді жирових відкладень, а також сприяють регулярному проходженню стулу, профілактиці розладів шлунку і запорів.