Чорниця є дуже корисною для роботи мозку / pixabay.com

Багато людей з віком починають відчувати зниження когнітивних функцій, особливо пам'яті. Якщо вам за 40 і ви розумієте, що пам'ять вже не така, як раніше, то є речі, які ви можете зробити, щоб не дати проблемі вийти з-під контролю.

Фахівці відзначають, що найкраще, що ви можете зробити в цьому випадку-приділити пріоритетну увагу дієті, корисній для мозку, пише Shefinds. Дієтолог Мері Сабат назвала три основні продукти, які допоможуть тримати голову в порядку.

1. Листова зелень

Відео дня

Листова зелень, така як шпинат і капуста, можуть творити чудеса для мозку, особливо коли мова йде про пам'ять і настрій.

"Листова зелень багата поживними речовинами, включаючи фолієву кислоту, вітаміни та антиоксиданти. Ці поживні речовини відіграють вирішальну роль у здоров'ї мозку і пов'язані з поліпшенням когнітивних функцій і регуляцією настрою", - зазначила Сабат.

2. Чорниця

Немає нічого кращого, ніж ягоди, особливо чорниця, коли мова йде про найздоровіші продукти. "Чорниця особливо корисна для вашої пам'яті", - підкреслила Сабат.

"Чорниця багата антиоксидантами, зокрема флавоноїдами, званими антоціанами, які пов'язані з поліпшенням когнітивних функцій і пам'яті. Вони допомагають захистити мозок від окисного стресу та запалення, які можуть сприяти віковому когнітивному зниженню. Було навіть доведено, що її сполуки покращують зв'язок між клітинами мозку і підвищують пластичність, що має вирішальне значення для пам'яті і навчання", - розповіла фахівець.

3. Жирна риба

Білок є важливим компонентом будь-якого здорового харчування. Якщо ви шукаєте варіант, який буде корисним для тіла та мозку, жирна риба - чудовий вибір. "Жирна риба, така як лосось, скумбрія і сардини, є відмінним джерелом жирних кислот омега-3", - перерахувала дієтолог.

"Омега-3 необхідні для здоров'я мозку і відіграють життєво важливу роль у підтримці когнітивних функцій та регуляції настрою. Ці корисні жири допомагають зменшити запалення в мозку, поліпшити кровотік і підтримати ріст і розвиток клітин мозку", - деталізувала Сабат.

Інші новини про роботу мозку

Дослідження показало, що 7,3 місяці без алкоголю дозволяють мозку відновити викликані пияцтвом пошкодження. Воно показує, як швидко мозок може відновити свою структуру після припинення вживання алкоголю. Вчені встановили, що у тих, хто кинув пити, товщина кори головного мозку з часом стрімко відновлюється, займає цей процес трохи більше семи місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: