Жінкам за 50 потрібно харчуватися більш продумано / фото ua.depositphotos.com

Коли вам виповниться 50 років, ви швидко зрозумієте, що не можете харчуватися так, як у дитинстві та молодості, якщо хочете почуватися краще. Менопауза може призвести до несподіваного набору ваги, навіть якщо дієта і режим тренувань не змінилися.

Ось чому жінкам у віці 50 років важливо уникати солодких закусок, що маскуються під корисні, пише Healthdigest. Показовий приклад: батончики мюслі. Вони здаються здоровими, тому що овес є основним інгредієнтом, але коли ви станете старшими, вам більше не захочеться їх їсти, тому що вони сповнені шкідливих для здоров'я доданих цукрів.

Занадто велика кількість доданого цукру в раціон може прискорити процес старіння і призвести до таких станів, як жирова хвороба печінки, високий кров'яний тиск, нейродегенеративні захворювання і втрата м'язів. Американська кардіологічна асоціація рекомендує жінкам отримувати не більше 25 грамів доданого цукру на день. Тобто завжди краще обирати більш здорові закуски, і ваш улюблений батончик мюслі до цієї категорії не потрапляє.

Відео дня

На пакуванні батончиків мюслі деяких марок є такі написи "без додавання цукру" або "з низьким вмістом цукру", але, хоча це цілком може бути й так, замість цього вони часто використовують штучні підсолоджувачі. Незважаючи на те, що Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів стверджує, що некалорійні підсолоджувачі, як-от аспартам і сукралоза, безпечні для вживання, можливо, варто переглянути можливість їхнього надмірного використання, оскільки штучні підсолоджувачі можуть порушити баланс бактерій у кишечнику. Ці некалорійні підсолоджувачі можуть призвести до діабету 2 типу.

Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендує штучні підсолоджувачі, оскільки тривале їх вживання може призвести до серцево-судинних захворювань і підвищеного ризику ранньої смерті.

Якщо вам хочеться чогось солодкого, з'їжте яблуко, а не батончик мюслі. Просто пам'ятайте, що тверді фрукти завжди є найкращим вибором.

Дієти для жінок

Жінки, які суворо дотримуються середземноморської дієти, живуть набагато довше, ніж ті, хто її не дотримується, свідчать результати нового масштабного дослідження. Середземноморська дієта вирізняється простотою приготування їжі на основі рослинних продуктів: більшу частину кожного прийому їжі становлять овочі й фрукти, цільні злаки, бобові та насіння, небагато горіхів, а також велика увага приділяється оливковій олії вищого ґатунку. Жири, окрім оливкової олії, такі як вершкове масло, вживаються рідко, якщо взагалі вживаються, а цукру та рафінованих продуктів слід уникати.

Вас також можуть зацікавити новини: