
Вчені з державного університету Портленда (США) провели низку експериментів, покликані визначити потенційні ризики та користь від різних видів їжі. У наукових розробках були задіяні тварини, піддослідним мишам згодовували їжу з високим вмістом жиру та цукру.
Виявилося, що регулярне вживання великої кількості солодощів і жирів викликає тяжкі захворювання. Такий раціон здатний спровокувати появу важких хронічних запалень і призвести до сепсису. Більш того, систематичне насичення організму надлишковими жирами та вуглеводами може спровокувати смерть, пише MedikForum.
Вчені впевнені, що солодка та занадто жирна їжа викликає ослаблення імунної системи, через що ймовірність виникнення сепсису збільшується в рази. При цьому зараження важко піддається лікуванню, швидше поширюється та в підсумку призводить до смерті.
Отримані у ході досліджень результати можуть допомогти в розробці не тільки рекомендацій для правильного харчування, але й ефективних методів лікування інфекційних хвороб.
Вплив на здоров'я висококалорійних продуктів харчування, цукрів і жирних страв давно визнано негативним, проте ніколи раніше не йшлося про пряму небезпеку для життя. Нововиявлені обставини дають можливість ретельніше підходити до планування раціону, особливо в умовах підвищеної небезпеки виникнення запалень та зараження різними інфекціями.
Раніше вчені заявили, що вживання "ультраобробленої" їжі може призвести до передчасної смерті.