Ілюстрація REUTERS

Чернівецька обласна державна адміністрація контактує з румунською стороною щодо визначення кола контактних осіб, які перебували на борту літака поблизу інфікованого коронавірусом чоловіка.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Читайте такожКоронавірус в Італії: вперше зафіксовано сповільнення поширення захворювання

Відео дня

«Оскільки це перший випадок, попередньо підтверджений в Україні, це нагода відпрацювати повний алгоритм дій. Ми не зупиняємось виключно на українській території. Контактуємо так само з румунськими колегами – для того, щоб з їхньою допомогою визначити суміжні місця в літаку, де вони сиділи, і встановити так само контактних осіб на борту цього літака – для того, щоб попередити і звернути на це увагу. Так само ми дізнаємося, чи це українці, чи громадяни інших країн», – сказав Осачук.

Водночас заступник керівника департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук повідомила, що чоловік, в якого виявили коронавірус, разом зі своєю дружиною подорожував Італією, звідки вони прилетіли до аеропорту в місті Сучава (Румунія).

«Чоловік середнього віку. Він подорожував у машині разом з дружиною з Сучави до Чернівців. Контакти його – мінімальні. Він госпіталізований, і, відповідно, кількість контактних осіб не збільшилась. Що важливо – сім’я сама подзвонила у «швидку». Співробітники «швидкої» госпіталізували чоловіка, будучи одягнутими в усі засоби індивідуального захисту», – сказала Поліщук.

В.о. директора обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Гопко додала, що у інфікованого чоловіка близький контакт був лише з дружиною.

«Вона зараз перебуває у самоізоляції. Вони настільки свідомі, що жінка, знаючи, що в чоловіка проблеми, самостійно виконала всі рекомендації із пам’ятки, яку видають на кордоні», – сказала Гопко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні зафіксовано перший випадок коронавірусної інфекції. Її виявили у чоловіка, який повернувся з Італії до Чернівецької області.