REUTERS

Всього в країні зафіксовано понад 260 випадків захворювання вірусом H7N9, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

Читайте такожУ Пекіні виявлено перший у цьому році випадок зараження людини вірусом пташиного грипу

Влада почала закривати пташині ринки в південних і центральних регіонах країни. Запроваджено підвищені заходи контролю під час транспортування птиці. За словами китайської влади, більшість випадків зараження грипом - результат контактів із домашньою птицею. Найчастіше це відбувається на ринках або фермах. Влада просить населення уникати прямих контактів із птицею.

Відео дня

Працівників охорони здоров'я навчають розпізнавати ранні симптоми пташиного грипу.

Цього року вірус менш виразно проявляє себе у домашньої птиці. Часто симптоми залишаються непомітними. При цьому в людей захворювання проходить у більш тяжкій формі й частіше, ніж раніше, призводить до смерті.

Чотири роки тому в Китаї стався великий спалах пташиного грипу, що забрав життя кількох десятків людей. Тоді в країні почалася паніка: люди ходили по вулицях у масках, масово винищували домашню птицю, багато китайців намагалися не відвідувати громадські місця. Курятину довелося прибрати з меню шкіл та харчування на літаках. Багато китайців відмовлялися від м'яса птиці через побоювання захворіти на грип.

Читайте такожВООЗ закликає не послаблювати пильності у боротьбі з пташиним грипом

Як повідомляв УНІАН, спалахи вірусу H7N9 серед птиці було виявлено в листопаді 2016 року в Херсонській області. На початку січня 2017 року нові спалахи зафіксовано в Чернівецькій та Одеській областях.

Після цього ЄС, Білорусь, Гонгконг і Молдова запровадили заборону на імпорт українського м'яса птиці з територій, на яких було зафіксовано спалахи захворювання.