Опеньки — для крові і потенції. Лише 100 г опеньок можуть задовольнити добову потребу в цинку і міді, яка бере участь в процесі кровотворення і підвищують чоловічу потенцію. Опеньки можна заморозити і додавати в будь-які страви.
Білий гриб — для серця (завдяки алкалоїду герцедину). Плюс очищає судини при атеросклерозі. Ці гриби можна висушити або заморозити і потім по 20 г додавати в страви 2—3 рази в тиждень. Курс лікування — 1 місяць.
Мухомор (зовнішньо!) — для суглобів. Речовина мускарин знімає запалення з суглобів. Для цього дрібно нарізані гриби залити соняшниковою олією і варити 30 хвилин. Маззю натирати суглоби 3—4 рази в день 2 тижня.
Глива багата на антибіотики. Приготуйте настоянку: 20 г грибів залийте 100 г горілки. Залиште настоюватися 10 днів. Закапуйте ніс або промивайте горло при перших симптомах протягом 2—3-х днів по 3 рази на день.
Шампіньйони — від стафілоккока. Природні антибіотики на відміну від синтетичних радикально справляються з цією інфекцією. Вживати у вигляді настоянки (див. гливи).
Маслюки — від головного болю. Ці гриби містять особливу смолянисту речовину, яка знімає гострі головні болі.
Рижик — проти запалення. Містить протизапальну речовину, схожу по дії з гормоном кортизоном, завдяки чому корисний при будь-яких болях і запаленнях.
Груздь — від кашлю. Завдяки антибактеріальним речовинам — фітонцидам — груздь корисний тим, хто страждає туберкульозом і бронхітом. Ці гриби краще солити і ласувати ними всю зиму.