Карантин вплинув на самопочуття людей / Фото Pexels

Обмеження, введені на тлі коронавірусу SARS-CoV-2, призвели до помітного зростання кількості випадків важкої депресії серед населення, особливо постраждала вікова група від 18 до 25 років.

Про це повідомляє Deutsche Welle із посиланням на професора клінічної психології в Приватній вищій школі Геттінгена Юсефа Шиба, який прокоментував результати онлайн-опитування, проведеного його інститутом спільно з університетом Регенсбурга, норвезьким Університетом прикладних наук і Карлтонським університетом в Оттаві.

Читайте такожВ українців на карантині продовжує поглиблюватись депресія - опитування

Відео дня

Для опитування дослідники використовували так звану ISR-анкету - інструмент, що дозволяє встановити симптоми психічних розладів. За словами Шиба, очікувалося, що частка випадків важкої депресії серед населення не перевищить одного відсотка, проте з'ясувалося, що цей показник сягає п'яти відсотків.

Професор Шиба стурбований зростанням кількості випадків важкої депресії, особливо з огляду на той факт, що нестача психотерапевтів відчувалася і до пандемії.

За його словами, є ознаки того, що психічні наслідки від карантинних заходів відчуватимуться тривалий час. Вчені планують провести порівняльний аналіз ситуації в різних федеральних землях Німеччини, а також між ФРН, Норвегією і Канадою.

Як повідомляв раніше УНІАН, психіатр і психотерапевт зі США Дженніфер Пейн розповідає, як визначити, що звичайна нудьга починає переростати в депресію. Важливий критерій - тривалість. Якщо ці симптоми тривають понад два тижні - час до лікаря.