Лікарі розповіли про переваги різних позицій для сну \ samorozvytok.info

Різні пози для сну можуть мати свої плюси і мінуси, які впливають на людське здоров'я. Фахівці назвали їхні переваги і недоліки.

Читайте такожВчені пояснили, чому людина смикається при засинанні

Як повідомляє MedikForum, з посиланням на німецький журнал Focus, зазвичай людина вибирає позу для сну несвідомо. Однак, люди, що воліють спати в позі на правому боці, часто мають проблеми з органами травлення, застерігають медики. За їхніми словами, в такій позиції шлункова кислота може легко перетікати назад в стравохід. Люди, які звикли спати на правій стороні тіла, страждають від печії і проблем з травленням вдвічі частіше, ніж лівші. Одним з явних мінусів такої пози для сну є те, що вона ускладнює роботу підшлункової залози через тиск на шлунок.

Відео дня

Що стосується пози сну на лівому боці, вона краща для серця. Наша головна артерія зігнута вліво, організму в цьому положенні легше перекачувати кров.

В той же час поза зародка із зігнутими руками і ногами часто пов'язана з болями в шиї і спині. Бічний сон має плюси для здоров'я, якщо верхня нога злегка підтягнута, а нижня витягнута, відзначають експерти.

Коли улюбленою позою для сну стає «на спині», це пов'язано з певними мінусами для дихання. У такому положенні вищий ризик западання язика, звуження дихальних шляхів, хропіння.

«Якщо звуження є серйозним, дихання може іноді зупинятися . Ті, хто спить один, нічого не знають про це, але страждають від таких наслідків, як високий кров'яний тиск і високий пульс, що збільшує ризик серцевого нападу та інсульту», - розповіли науковці.

Поза на животі, відзначають вони,полегшує навантаження на міжхребцеві диски, підтримує природну кривизну хребта. В цілому, переконані експерти, для організму краще, коли положення тіла уві сні змінюється кілька разів за ніч.