Ватикан ввів обов'язкову вакцинацію працівників / фото REUTERS

У Ватикані всіх працівників зобов’язали вакцинуватися від коронавірусу. Так, уже з 1 жовтня без "зелених пропусків", які підтверджують пройдений курс вакцинації, не пускатимуть на робочі місця.

"Усім співробітникам, в тому числі і керівництву, а також позаштатному персоналу і всім, хто здійснює свою діяльність у відомствах Римської Курії, її органах та офісах, а також в установах, пов’язаних зі Святим Престолом, і всім відвідувачам цих установ пропонується мати при собі "зелений пропуск" з 1 жовтня", – йдеться в повідомленні The Vatican News.

Разом з тим, нещеплені співробітники зможуть потрапити на свої робочі місця тільки за умови пред’явлення негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, який мають зробити за власні кошти. Для таких людей санітарна влада Ватикану встановить термін дії довідки про негативний результат тесту.

Відео дня

Читайте такожЗа рівнем вакцинації від коронавірусу Європа розділилась на схід і захід

Крім того, співробітники, у яких не буде ні "зелених" пропусків, ні довідок, будуть вважатися як відсутні на робочому місці без поважної причини.

Раніше вакцинований від коронавірусу Папа Римський Франциск закликав людей взяти з нього приклад. Він висловився на підтримку вакцинації, при цьому визнавши, що навіть у Ватикані серед кардиналів є антивакцинатори.

Вакцинація проти коронавірусу: що відомо