Юнак вчинив акт вандалізму під час відпочинку / Фото прес-служби СБУ у Тернопільській області

З України депортували 19-річного поляка, який на Тернопільщині спалив герб України.

Читайте такожУ Перемишлі розбили вікно в будівлі Українського народного дому

Як повідомили УНІАН у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області, юнак під час відпочинку з друзями публічно спалив у каміні стилізоване зображення Малого Державного Герба України, що прикрашало стіну зали у закладі громадського харчування.

Відео дня

За вчинення хуліганських дій, які відкрито принижували національну честь та гідність українців, а також могли призвести до розпалення національної ненависті, співробітниками СБУ ухвалено рішення щодо примусового повернення з України громадянина Республіки Польща, який навчався у одному із вищих навчальних закладів Тернополя.

Хлопець публічно кинув зображення гербу України до каміну / Фото прес-служби СБУ у Тернопільській області

Зважаючи на відсутність у діях іноземця складу злочину та одночасну невідповідність його подальшого перебування в Україні інтересам забезпечення безпеки нашої держави, 12 березня правопорушника примусово повернуто на територію Польщі із забороною в’їзду до України терміном на три роки.

Тепер юному вандалу з Польщі на 3 роки заборонений в'їзд до України / Фото прес-служби СБУ у Тернопільській області

Співробітники СБУ висловлюють вдячність адміністрації закладу харчування та керівництву вишу, завдяки принциповості та патріотичній позиції яких вдалося оперативно розслідувати обставини інциденту.

Ось так герб виглядав до злочину / Фото прес-служби СБУ у Тернопільській області

Як повідомляв УНІАН, як свідчать результати останніх соцдосліджень у Польщі, ставлення поляків до українців наразі найгірше за останні 10 років.