У харківського стрілка виявили два пістолети / фото hk.npu.gov.ua

У мережі з’явилося посмертне фото чоловіка, який в ніч на 20 серпня влаштував стрілянину біля харківської міськради, внаслідок чого загинув поліцейський.

Фотографію оприлюднив на своїй сторінці у Facebook член Колегії МВС Антон Геращенко. За його словами, медики намагалися врятувати чоловіка, але не змогли.

За даними силовиків, стрільцем імовірно є харків'янин 1959 року народження. Зловмисник діяв один. В крові загиблого було близько двох проміле алкоголю.

Відео дня
фото Антон Геращенко, Facebook

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 20 серпня біля міськради в Харкові невідомий відкрив стрілянину. Поліцейські, які прибули на виклик, побачили біля будівлі міськради пораненого охоронця, поруч стояв чоловік, який почав стріляти по патрульним.

В результаті стрілянини був поранений поліцейський. Патрульні знешкодили нападника, особа якого встановлюється. Поліцейський, який отримав травми в результаті стрілянини, помер у лікарні. Охоронця прооперували, його стан важкий.

Читайте такожНападник на міськраду Харкова планував убити всіх охоронців мерії

За фактом стрілянини відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що у зловмисника виявили два пістолети - сигнальний і «Байкал» (пневматичний), перероблені під стрільбу бойовими кулями.