У Дніпрі дитина померла від отруєння грибами. Лікарі намагалися врятувати його, але марно. Гриби хлопчик зібрав на вулиці ще у неділю.

Читайте такожДержпродспоживслужба виявила цілий ряд порушень при обробці поля на Тернопільщині, після якої отруїлися понад 200 осіб

З'їв їх, але батькам в цьому не зізнався. Коли йому стало погано, ті вважали, що це звичайне харчове отруєння. Тому "швидку" викликали лише вчора, коли дитині стало дуже погано.

Вже в лікарні хлопчик зізнався, що захворів саме після вживання невідомих грибів. Медики намагалися його врятувати. Але як стало відомо ТСН із власних джерел, батьки з релігійних переконань забороняли застосовувати ліки з препаратів крові.

Через добу дитина померла. У поліції зараз з'ясовують, чи відкривати щодо батьків кримінальне провадження і за якою статтею.

«Це злісне невиконання батьками своїх обов'язків щодо дитини. Також може бути і залишення в небезпеці. Слідчі будуть вирішувати, чи був злочинний умисел у тому, що призвело до тяжких наслідків", - каже речник ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Ганна Старчевська.