Прокуратура розслідує катастрофу Су-27 на Вінничині / УНІАН

Військова прокуратура вилучила льотну документацію та документи на винищувач Су-27, який розбився напередодні у Вінницькій області, проводяться допити свідків щодо обставин вильоту.

Читайте такожКатастрофа Су-27 під Вінницею: польоти літаків в рамках навчань «Чисте небо-2018» продовжаться

Про це повідомляється на сайті Військової прокуратури Центрального регіону України. Зазначається, що група військових прокурорів Вінницького гарнізону продовжує огляд місця трагедії разом із представниками Міноборони та фахівцями авіаційно-технічної лабораторії. 

Відео дня

«На даний час на аеродромах в Миргороді і Староконстантинові вилучено льотну документацію та документи на літак. Наразі тривають допити свідків щодо обставин вильоту борта, його технічного стану на момент вильоту, даних об'єктивного контролю тощо», – зазначено в повідомленні.

Нагадується також що за фактом катастрофи відкрито кримінальне провадження за ст. 416 Кримінального кодексу України, «Порушення правил польотів або підготовки до них». 

Нагадаємо, 16 жовтня близько 17-ї години на Вінниччині впав військовий літак Су-27 Повітряних Сил Збройних Сил України. Винищувач виконував навчально-бойовий політ в рамках навчань "Чисте небо-2018".

Повідомлялося про двох загиблих пілотів, один з яких - громадянин США. У Військово-повітряних силах США підтвердили, що до аварії винищувача Су-27 під час міжнародних навчань “Чисте небо-2018” на Вінниччині був залучений американський пілот, однак не стали уточнювати його долю.