Стрілянина в кафе на території автомийки у Луцьку відбувалася між двома угрупованнями і була, ймовірно, спланованою / фото УНІАН

У Луцьку стрілянину в кафе на території автомийки, ймовірно, відбувалася між двома угрупованнями і була спланованою.

Про це повідомив начальник управління ГУ Нацполиции у Волинській області Петро Шпига.

Читайте такожУ Луцьку сталася стрілянина на автомийці: одна людина загинула, двоє поранених (фото, відео)

Відео дня

Про це кореспонденту УНІАН повідомив начальник управління ГУ Нацполіції у Волинській області Петро Шпига.

За його словами, з кожного боку у перестрілці взяло участь більше 5 осіб.

«Про те, що це була зустріч між кримінальними елементами – це можна достовірно говорити. Напевне, ця зустріч була спланованою. Можливо , йдеться про кримінальні розбірки із розподілу якихось сфер впливу. В області введено план «Сирена», задіяні всі необхідні підрозділи з інших областей. Попередньо маємо інформацію, хто стріляв і був учасником. Працюємо над тим, щоб їх затримати», - зазначив Шпига.

Відомо, що зловмисники зникли з місця події на автомобілях Volkswagen Туарег, Audi та Skoda.

Шпига повідомив, що поліцейські встановили особи загиблого і поранених, всі вони – жителі Луцька і належать до одного з угрупувань.

Відомості про це внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296 ( хуліганство) та ст. 15 ( замах на вчинення злочину) та ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Найсуворіше покарання за санкцією цих статей передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 листопада, в Луцьку о 14.30 на території автомийки на вул. Набережній виник конфлікту і стрілянина між двома групами осіб. В результаті одна людина загинула, ще двох поранено.