Банкомат знаходився в приміщенні багатоповерхівки / Нацполіція Миколаївської області

У Миколаєві, сьогодні вночі, 9 листопада, група зловмисників з п’яти осіб, серед яких дівчина, підірвали банкомат у Корабельному районі міста, звідки забрали наявні кошти.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Згідно з повідомленням, банкомат був розташований ззовні будівлі багатоповерхівки, поряд з приміщенням салону краси, у якому після потужного вибуху спрацювала сигналізація. Поліцейські та спецпризначенці почали переслідування п’ятьох крадіїв, які кинулись тікати на автомобілі.

Відео дня

Затримали злочинців вже за півгодини, коли ті намагались сховатись неподалік у гаражі.

«Усі члени організованої злочинної групи раніше судимі за різні злочини місцеві жителі віком від 25 до 28 років. Організовував крадіжки 26-річний виходець із Кавказького регіону», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фігуранти були затримані у порядку ст. 208 КПК України. Поліцейські провели невідкладний огляд схованки та автомобіля затриманих, під час якого вилучили знаряддя злочину: різаки, балони з газом, а також грошові кошти. Тип вибухової речовини, яку використовували злочинці, наразі встановлюється.

Читайте такожУ Дніпрі підірвали банкомат "ПриватБанку"

Уточнюється, що протиправну діяльність зловмисників правоохоронці документували певний час та по наявній інформації злодії планували вчиняти крадіжки таким небезпечним способом на території держави у різних регіонах.

Зараз слідчі проводять розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка), що карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Також злочинці підозрюються у вчиненні ряду інших злочинів, у тому числі крадіжок, як з банкоматів, так і з кіосків з продажу цигарок.

Слідчі заходи тривають.

Як повідомляв УНІАН, у Харкові вранці 1 листопада невідомі за допомогою саморобного вибухового пристрою підірвали банкомат.