У «Борисполі» вилучили 12 тисяч смартфонів / фото wikipedia.org

З Китаю в Україну через аеропорт «Бориспіль» намагалися провезти близько 12 тисяч смартфонів та аксесуарів до них і до комп’ютерів . Йдеться про сотні USB-модемів та сотні карт пам’яті, жорстких дисків, USB флеш-накопичувачів, твердотільних накопичувачів, модулів оперативної пам’яті.

Як пише Громадське, наприкінці літа до Київської митниці Державної фіскальної служби надійшов вантаж, відправлений з Гонконгу на адресу української компанії. Його помістили на склад тимчасового зберігання аеропорту.

Читайте такожУ "Борисполі" затримали британця, якого розшукував Інтерпол за шахрайство

Відео дня

У документах було вказано, що у вантажі особисті речі.

Невдовзі до митників звернувся брокер, який попросив оформити цей вантаж у митний режим транзит як такий, що надійшов на адресу підприємства-одержувача помилково. У повідомленні ДФС уточнили, що при транзитному переміщенні вантажу компанія не сплачує передбачені законодавством податки на імпорт.

Пізніше митники викликали представників компанії-одержувача вантажу для пояснень, однак вони не з’явилися. У зв’язку з цим митники перевірили вантаж замість зазначених особистих речей виявили у ньому партію мобільних телефонів, аксесуарів до них і до комп’ютерів.

Митники склали протоколи про порушення митних правил за ст.483 Митного кодексу (приховування від митного контролю) та вилучили вантаж до ухвалення рішення суду. Його вартість наразі встановлюють.