Дитина загинула при пожежі / фото facebook.com/gunp.odessa

В Арцизькому районі Одеської області під час пожежі в приватному будинку загинула дитина-інвалід.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, НП сталася 23 грудня близько 22.00 в селі Делень.

Попередньо встановлено, що пожежа виникла через займання одягу, що сушився над піччю. У цей час батько сімейства перебував у сусідньому районі області у справах, а мати з двома молодшими дітьми пішла до сусідів по молоко.

Відео дня

«У будинку знаходився тільки хворий на ДЦП 9-річний син. За словами жінки, вона відлучилася ненадовго. Коли повернулася, будинок був заповнений димом, а в кімнаті горів одяг, що впав з мотузки на піч, і розташоване поруч крісло», - розповіли в поліції.

Читайте такожУ Києві горів шістнадцятий поверх житлового будинку

Жінка самотужки загасила вогонь. Мертвого сина вона виявила під ліжком, куди він, очевидно, сповз, ховаючись від вогню і диму. Попередня причина смерті - отруєння продуктами горіння.

Як повідомили сільський голова і місцеві жителі, дана родина благополучна, батьки сумлінно виконують батьківські обов'язки.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров'ю людей) Кримінального кодексу України.

Тіло дитини направлено на судово-медичну експертизу для з'ясування остаточної причини смерті.