На Херсонщині лікарі рятують життя однорічної дівчинки з тяжкими забоями / скріншот відео ТСН

У Херсонській обласній лікарні медики борються за життя однорічної Влади, яка потрапила до реанімації із тяжкими забоями.

Непритомну дитину доправили з Чаплинського району і вже прооперували, але лікарі втішних прогнозів не дають, ідеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожНа Харківщині під час пожежі загинули немовля та її 17-річна мати (відео)

Забій легенів, печінки, нирок, а ще крововилив у мозок та синці на голові і ногах – у такому стані маленьку Владу привезли в обласну лікарню. Лікарі не ймуть віри в те, що таких травм дитя зазнало внаслідок невдалого падіння.

"У дитини вже були три зупинки серця, реанімаційні заходи проводилися. Тяжкість стану обумовлена закритою черепно-мозковою травмою. Вся складність у тому, що підозрюємо: ніхто ж точно не знає, скільки часу від моменту травми минуло до звернення за медичною допомогою", - розповів заступник головного лікаря Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні Віктор Бурдовіцин. 

18-річна мама теж в лікарні, але спілкуватися з журналістами вона відмовляється. Коли з донькою сталася біда, вона була у коледжі, а Владу доглядав співмешканець, із яким дівчина живе лише кілька місяців. Молода мама – сирота, її виховувала бабуся. Про чоловіка та говорить, що він доглядав і любив дитину, хоч вона йому й не рідна. "Я не знаю, мене тут не було. Ми з неї пилинки здували. Вона таке сонечко, що взагалі, та ви що, щоб ударити її", - каже бабуся Ольга Груздєва.

Читайте такожУ Черкаській області 16-річна мати вбила свою новонароджену дитину - її заарештували

22-річний вітчим дівчинки дає свідчення в поліції. Його мати каже, що нічого поганого чоловік не робив. "Як і завжди, з дитиною грався – підкидав. Їй подобалося, вона сміялася. Каже, посадив її на підлогу, вона почала плакати. Ну, каже, взяв і підкинув її. Получається, вона якось із рук викрутилася і він не встиг її спіймати. Він був адекватний, розумієте – не п’яний, не обкурений", - наполягає мати вітчима Наталя Панасюк.

Правоохоронці наразі теж знають лише версію самого вітчима, швидку він викликав сам. Чоловік запевняє, що дитину не бив, а в кримінальному провадженні його звинувачують в необережності. "Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження. Санкція статті передбачає громадські роботи, виправні роботи або обмеження волі до двох років", - пояснив начальник відділу ювенальної превенції ГУНП України у Херсонській області Ярослав Шанько. Лише судово-медична експертиза зможе остаточно визначити, чи справді дівчинка балансує між життям і смертю через одне падіння, бо ж лікарі встигли помітити у неї і давніші синці.

Як повідомляв УНІАН, у січні в Одеській області за загадкових обставин померло немовля.