Під час сесії відбулося кілька сутичок / фото khersondaily.com

Під час бійки, що сталася сьогодні на засіданні Херсонської міської ради, правоохоронці затримали подругу загиблої активістки Катерини Гандзюк Лілію Якубсон і журналіста Сергія Нікітенка.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, засідання почалося з конфлікту між прихильниками і противниками перейменування вулиці Лютеранської на честь Гандзюк.

Між учасниками акції, що відбувалася в сесійній залі міськради, і друзями загиблої активістки сталася бійка. Співробітники поліції затримали подругу Гандзюк, підприємницю Лілію Якубсон і друга активістки, журналіста Сергія Нікітенка. Останній вирвав із рук однієї з учасниць акції плакат, на якому був текст, який ображає пам'ять Гандзюк.

Також під час сесії відбулося кілька сутичок між членами націоналістичних формувань і учасниками АТО.

За словами керівника штабу Херсонської організації «Національний корпус» Микити Тютюнника, учасники АТО першими напали на націоналістів.

Читайте такожВночі невідомі проникли до квартири подруги Гандзюк, але нічого цінного не вкрали

Сутички відбувалися як у сесійній залі, так і у вестибюлі будівлі міськради, а також на вулиці.

Як повідомили у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції в Херсонській області, під час засідання сесії Херсонської міської ради відбулася бійка між прихильниками і противниками перейменування вулиці Лютеранської. Зокрема, один із чоловіків виривав плакат, жінка обливала водою присутніх.

За словами начальника Херсонського відділу поліції Олександра Говоруна, цих учасників конфлікту доставили до органів поліції, стосовно них складено адміністративні протоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У поліції зазначили, що до них не надходило звернень громадян про завдання їм тілесних ушкоджень.

«Якщо такі заяви надійдуть, будемо ухвалювати рішення про відкриття кримінальних проваджень. Також ми проаналізуємо всі записи з камер відеоспостереження і дамо правову оцінку діям кожного громадянина, який здійснював протиправні дії в приміщенні міської ради. Зараз ситуація стабільна, сутички припинено, конфліктів немає. До медустанов, як мені відомо, з тілесними ушкодженнями ніхто не звертався. Кількість поліцейських була достатньою і обґрунтованою, щоб не допустити скоєння грубих правопорушень», - зазначив Говорун.

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого депутати Херсонської міської ради ухвалили рішення про перейменування вулиці Лютеранської на честь загиблої активістки Катерини Гандзюк.

25 лютого під час сесії Херсонської міськради пройшла акція протесту проти перейменування зазначеної вулиці.