Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою / фото Інформатор

Сьогодні Київський районний суд Одеси заарештував водія BMW X5, який в ніч на 1 квітня збив на узбіччі двох жінок, які поверталися з виборчої дільниці, де були спостерігачами на виборах. Одна з них загинула.

Як повідомили УНІАН у суді, в райсуд надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу чоловікові, підозрюваному в скоєнні смертельного ДТП в селі Кучурган Одеської області.

За версією правоохоронців, вночі водій автомобіля BMW X5, рухаючись вулицею, грубо порушив Правила дорожнього руху.

Зокрема, він відволікся від керування автомобілем, виїхав за межі проїжджої частини і скоїв наїзд на двох пішоходів, які йшли узбіччям. Від отриманих травм одна з жінок померла на місці, у іншої - важкі травми.

«Згідно з медичним висновком, під час керування машиною водій перебував у стані алкогольного сп'яніння», - наголосили в суді.

Розглянувши клопотання правоохоронців про арешт, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без альтернативи внесення застави.

Читайте такожВ Одесі чоловік ножем поранив курсанта, який не дав йому приміряти формений кашкет

Як повідомив УНІАН представник у правоохоронних органах, обидві жінки були спостерігачами на виборчій дільниці, з якої вони поверталися тієї ночі.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 1 квітня в Роздільнянському районі Одеської області 31-річний водій BMW X5 збив на узбіччі двох жінок-пішоходів, у результаті чого 59-річна постраждала загинула на місці, іншу, 1961 року народження, - госпіталізовано у тяжкому стані.

З місця пригоди водій зник. Через кілька годин співробітники поліції затримали правопорушника, який, залишивши свій автомобіль у полі, біля сусіднього населеного пункту, пішки прийшов додому.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.