Патрульна поліцейська отримала тяжку черепну-мозкову травму / facebook.com/KyivOperativ

Зловмиснику, який у Києві викрав поліцейський автомобіль і збив патрульну, загрожує довічне ув’язнення.

Як інформує Відділ комунікації поліції Києва, про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Слідчі встановили, що чоловік 1998 року народження у стані сильного алкогольного сп’яніння скористався тим, що працівники поліції вирішували конфлікт, на виклик щодо якого вони прибули на вулицю Хрещатик, та заволодів поліцейським автомобілем, а коли жінка - інспектор поліції намагалася його зупинити, збив її і втік.

Читайте такожУ поліції повідомили деталі інциденту з наїздом на патрульну у центрі Києва

«За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Зловмисник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. За погодженням із процесуальним керівником слідчий звернеться до суду для обрання йому запобіжного заходу. Санкція цих статей передбачає до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення», - зазначив Крищенко.

Патрульна поліцейська отримала тяжку черепну-мозкову травму, вона перебуває у реанімаційному відділенні, де їй надають всю необхідну допомогу.

Зловмисник, враховуючи, що він перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння, спочатку нічого не пояснював, а тепер відмовляється надавати будь-які пояснення, посилаючись на ст. 63 Конституції України.

Відео: dtp.kiev.ua

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня о 23:50 на перехресті вулиць Хрещатик та Михайлівська екіпаж патрульних працював за викликом «хуліганство». В цей час до службового автомобіля Toyota Prius підбіг невідомий чоловік та сів за кермо службового авто. Далі, різко натиснувши на педаль газу, чоловік розпочав рух, при цьому збив патрульну поліцейську, яка намагалася його зупинити, та здійснив викрадення службового авто.

Через деякий час на Залізничному шосе, 7 викрадений службовий автомобіль було заблоковано та зупинено екіпажами патрульної поліції, зловмисника затримано.

Патрульну госпіталізовано до лікарні з попереднім діагнозом «закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку». Її стан оцінюється як задовільний.