З приводу інциденту ВККС звернулася в поліцію / прес-служба ВККС

Близько 20 молодиків спортивної зовнішності не пустили на робочі місця членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ВККС.

У прес-службі зазначили, що молодики назвалися громадськими активістами, але відмовилися повідомити, членами якої саме організації вони є.

Відео дня

З приводу інциденту ВККС звернулась до поліції. Наразі поліцейські чергують біля входу до будівлі комісії.

прес-служба ВККС

Читайте такожУ Харкові вранці підпалили волонтерський намет: активісти кажуть про погрози напередодні (фото)

Молодики також стоять поруч, проте пленарне засідання ВККС зірване, оскільки зранку, ще до приходу поліції, вони не пустили на робочі місця членів комісії, зокрема й голову ВККС Сергія Козьякова та його заступника Станіслава Щотку.

Також у прес-службі повідомили, що сьогодні в порядку денному роботи комісії немає питання щодо кваліфікаційного оцінювання суддів, однак на завтра до ВККС на таке оцінювання запрошені всі 34 судді Київського адміністративного окружного суду, які попереднього разу не прийшли на оцінювання, подавши однотипні довідки, про те, що вони захворіли на ГРВІ.

Як повідомляв УНІАН, Вища кваліфкомісія суддів поінформувала, що 17 квітня на проходження кваліфікаційного оцінювання не з’явились 34 судді Окружного адмінсуду Києва. У ВККС уточнили, що ці судді не з’явились з підстав тимчасової непрацездатності, що підтвердили копіями відповідних документів.

Рішенням комісії від 8 травня вказаним суддям причини неявки на іспит визнано поважними та призначено складення іспиту на 21 травня 2019 року.

15 травня Окружний адмінсуд столиці визнав відсутність повноважень у голови ВККС Козьякова та його заступника Щотки.

Своєю чергою у ВККС заявили, що мають документи, які свідчать про наявність повноважень у Козьякова та Щотки.