На території "Кузні на Рибальському" сталася пожежа / фото mil.in.ua

На суднобудівному підприємстві “Кузня на Рибальському”, яке виконує оборонні замовлення, сталася пожежа.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Очевидці у мережі опублікували знімки із займання на пірсі підприємства

Відео дня

Інформації про причини займання та що саме горить наразі немає.

Як повідомили у спільноті dtp.kiev.ua, на підприємстві спостерігається сильне задимлення, яке видно за декілька кілометрів від місця події.

фото dtp.kiev.ua

Довідка УНІАН. «Завод Кузня на Рибальському» (раніше Ленінська Кузня) був створений у 1862 році. У 1995 році його придбав Петро Порошенко, бізнес-активами якого управляє фонд "Прайм Ессетс Капітал".

Читайте такожТігіпко планує побудувати житло на місці "Кузні на Рибальському", яку купив у Порошенка

З початком війни на Донбасі завод освоїв виробництво нових розробок оборонного призначення. Там випускають бойові модулі та бронемашини, а також гранатомети і зенітні установки. З 2016 року Кабінет міністрів дозволив заводу здійснювати експорт товарів військового значення. Це допомогло підприємству, яке щорічно зазнавало багатомільйонних збитків, збільшити замовлення. У 2017 році його прибуток становив 18,6 млн грн, а виручка - 776 млн грн.

На момент продажу фонду "Прайм Ессетс Капітал" належало 73,9% акцій. Ще 20,13% акцій було у фонду ВІК Ігоря Кононенка, депутата від БПП і давнього бізнес-партнера президента. У листопаді 2018 року вони продали свої акції (3,23 млн або 94,03%) підконтрольній Сергію Тігіпко кіпрській компанії Еwins Lімітеd. Найвища ціна однієї акції, за якою кіпрська компанія купувала акції заводу, становила трохи більше $93. Максимальна вартість покупки пакета акцій - $300 млн.

Порошенко заявив, що продав завод для уникнення конфлікту інтересів.