Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський тримає на особистому контролі ситуацію щодо поранення 5-річного хлопчика на Київщині двома поліцейськими.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила прес-секретар глави держави Юлія Мендель під час брифінгу.

За її словами, дитина на даний час перебуває у нейрохірургічному центрі в Києві.

Відео дня

Читайте такожКуля в мозку: стали відомі подробиці про стан підстреленого "копами" 5-річного хлопчика

«У нього зранку був дуже важкий стан, однак йому надається усе необхідне лікування. Він перебуває на штучній вентиляції легень, і зараз ведеться розмова про те, чи потрібна допомога закордонних фахівців. Власне, Володимир Зеленський взяв це питання під особистий контроль. І якщо це буде потрібно, він надасть необхідних фахівців, і ця допомога буде надана хлопчику», - сказала речниця.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому двоє патрульних поліцейських напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, які були розташовані в місці, де могли перебувати люди. Внаслідок здійснення пострілів вони поцілили в малолітнього хлопчика, який в цей час перебував на дитячому майданчику неподалік будинку, де розважались поліцейські. Дитина дістала тяжкі тілесні ушкодження, її було госпіталізовано.

1 червня слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України), що карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Сьогодні, 3 червня, двом патрульним поліцейським повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаних посад.