Поліцейські застосували зброю, намагаючись вгамувати п’яного чоловіка / фото 112.ua

На Чернігівщині нетверезий чоловік завдав ножових поранень двом поліцейським, які прибули за викликом на сварку розлученого подружжя. Як повідомили у секторі комунікацій ГУ НП в області, поліцейські були вимушені застосувати зброю у відповідь.

Згідно з повідомленням, учора ввечері на лінію «102» надійшло повідомлення про те, що в Корюківці у колишнього подружжя виник конфлікт.

Читайте також"Посинів і помер": у Чернігові поліція розслідує смерть однорічної дитини

Відео дня

Як з’ясував на місці наряд поліції, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння, погрожував колишній дружині та не пускав її в будинок, де вони мешкають разом. Коли заявниця запросила поліцейських на подвір’я, чоловік перебував усередині будинку. Він ігнорував вимоги поліцейських вийти на вулицю, а потім раптово відчинив двері і завдав удар ножем у ногу одного із поліцейських.

Інший співробітник поліції попередив правопорушника про наміри застосування табельної вогнепальної зброї. Чоловіка це не зупинило, і він завдав декілька ударів ножем цьому поліцейському, а той у відповідь тричі вистрелив.

У результаті, обох поліцейських із різаними ранами було госпіталізовано до лікарні. Для затримання правопорушника на місце події прибув додатковий наряд групи реагування патрульної поліції. Попри вогнепальне поранення, чоловік продовжував чинити опір поліцейським і погрожувати їм ножем. Відповідно до вимог закону, поліцейські застосували фізичну силу, спецзасоби та кайданки. Після затримання громадянина було доставлено до лікарні з вогнепальними пораненнями й алкогольним сп’янінням. Зараз загрози життю порушника немає.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків), що карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років.