Підозрювана у підпалі зізналася, але причини її вчинку невідомі / фото УНІАН

На Чернігівщині суд заарештував 24-річну жінку, яку підозрюють у підпалі обійстя сусідів у селі Антоновичі Чернігівського району.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Згідно з інформацією, слідчий відділ Чернігівського районного відділення поліції здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

Відео дня

Місцева жителька підозрюється у тому, що в ніч з 4 на 5 липня, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, прийшла до господарства сусідів по вул. Козацькій у с. Антоновичі, де за допомогою газової запальнички підпалила тюк сіна. Полум’я перекинулося на господарську будівлю, в якій знаходилася худоба, а в подальшому на житловий будинок. У будинку перебувала жінка із трьома дітьми. Вони прокинулися і встигли врятуватися.

У результаті підпалу вогнем було знищено майно родини – будинок майже повністю згорів, худоба, яка знаходилася у господарській будівлі, загинула.

Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Чернігова обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. Разом з тим, вона зможе вийти під заставу, сплативши 154 тис. грн.

При розгляді клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою слідчим суддею враховано позицію прокурора, тяжкість злочину та спосіб його вчинення.

Досудове розслідування триває.

Підозрювана у підпалі зізналася, але причини її вчинку невідомі. Місцеві жителі підозрюють односельчанку в скоєнні інших підпалів, що сталися цього року в селі.