Мати відібрала запал у сина і наказала йому позбутися небезпечної знахідки / фото: прес-служба поліції

Поліцейські у Миколаєві вилучили з дитячого майданчика гранату, яку там заховав місцевий мешканець.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Читайте такожНа Київщині ветеран АТО збирався підірвати гранатою п’ятьох дітей

Відео дня

Повідомлення про те, що на дитячому майданчику по вул. Космонавтів у Інгульському районі Миколаєва чоловік виявив предмет, схожий на гранату, надійшло до поліції у понеділок, 29 липня, близько 20:20. За висновком фахівців, предметом виявився корпус гранати РГД-5.

Під час обстеження території до правоохоронців підійшла 53-річна жінка, яка повідомила, що у неї в сумці знаходиться запал до цього вибухонебезпечного пристрою, а сам корпус від гранати приніс її 32-річний син. Зі слів жінки, коли вона побачила, що він приніс гранату додому, то одразу відібрала запал і наказала позбутися небезпечної знахідки. Однак, коли чоловік намагався позбутися гранати, то був помічений перехожими.

Наразі поліцейські встановлюють всі обставини, опитуються чоловік, його мати та свідки, та встановлюється, як небезпечний пристрій потрапив до рук чоловіка.

Вирішується питання щодо внесення вказаної події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 263 КК України. Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Як повідомляв УНІАН, у понеділок, 29 липня, близько 8:00, на проспекті Свободи, 171, виявили гранату. На місце прибули правоохоронці.