Гендиректора держустанови затримали в службовому кабінеті, а директора держпідприємства - на виїзді з Києва / фото: прес-служба поліції

Оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції викрили та задокументували корупційну схему приватизації державного майна, у якій задіяні високопосадовці державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» та держпідприємства «Головинський кар'єр».

Про це повідомила прес-служба Національної поліції.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України відкрили кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте такожГоловного інспектора митного посту "Борисполя" спіймали на хабарі

Так, було встановлено, що з метою приватизації державного підприємства представники товариства надали пакет документів до держустанови. Натомість посадовці висунули вимогу щодо надання неправомірної вигоди за вирішення даного питання: 1,3 млн доларів хабара необхідно надати керівнику «Інститут охорони ґрунтів України» та 200 тис. доларів – директору «Головинський кар'єр».

За визначену суму керівник ДП «Головинський кар'єр», який також є головою ліквідаційної комісії, обіцяв сприяти у пришвидшенні процедури ліквідації держпідприємства, а гендиректор ДУ «Інститут охорони ґрунтів України» – у безперешкодній його приватизації.

Сьогодні, 1 серпня, працівники Департаменту захисту економіки, Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України затримали генерального директора державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» в службовому кабінеті. Він одержав пакет з грошима - 1,3 млн доларів хабара.

Крім того, на виїзді з Києва був затриманий і директор держпідприємства. У нього вилучено 100 тис. доларів, які він отримав в якості першої частини неправомірної вигоди.

Фото: прес-служба поліції

Наразі вирішується питання про затримання посадовців у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення їм про підозру.

За місцем роботи та проживання правопорушників проводяться санкціоновані обшуки.