Поліція з'ясувала подробиці хуліганського інциденту на урочистій лінійці в одній із шкіл Львова / УНІАН

У Львові поліцейські встановили особу підлітка, який під час проведення урочистої лінійки кинув на територію школи №24 предмет, що імовірно влучив у польського дипломата. Це 13-річний хлопець. За його словами, він просто розважався.

Читайте такожУ Росії школярам запропонували безкоштовний кальян у День знань

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Нацполіції у Львівській області.

Відео дня

Зазначається, що сьогодні, 2 вересня, близько 12.35 до поліції надійшло повідомлення від директора однієї з шкіл, розташованої в Личаківському районі Львова, про те, що під час проведення урочистостей невідома особа кинула на територію школи невстановлений предмет.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Личаківського відділу поліції, працівники ювенальної превенції, дільничний офіцер поліції та представники інших служб.

«Встановлено, що до події причетний тринадцятирічний львів’янин, котрий перебував у гостях у свого товариша. З балкону, розташованого на третьому поверсі будинку, він кинув на територію школи предмет, схожий на пластилін зеленого кольору – це така іграшка. Як пояснив хлопець, це він зробив заради розваги», - повідомив т.в.о. начальника Головного управління Нацполіції Львівщини полковник поліції Тарас Сабанюк.

Внаслідок події ніхто не постраждав.

За відомостями поліції, неповнолітній буде опитаний у присутності батьків, вирішується питання правової кваліфікації події.

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, інцидент стався у школі № 24 імені Марії Конопницької.

За інформацією видання Zaxid.net, предмет влучив у представника польського консульства, який був присутнім на лінійці. 

У львівській міській раді пригоду назвали провокацією і вимагали покарання винних. За інформацією львівської мерії, під час урочистої лінійки на подвір’я школи кинули декілька невідомих предметів. Згодом стало відомо, що мова іде про желеподібну іграшку «слайм» та невеликий камінь, який і влучив у польського дипломата.

Школа №24 в центрі Львова є однією з двох шкіл міста, де навчання ведеться польською мовою.